søndag den 29. november 2015

Bevar overblikket

Når det gælder at bevare overblikket og roen her i livet, så er der flere tricks man kan bruge. Først og fremmest handler overblik om at kende sine stærke og svage sider.

Hvis du f.eks. er den temperamentsfulde type, så kig på hvad der 'trigger' dig. Er det en bestemt handlemåde? Er der et mønster? Er det bestemte mennesker, eller bestemte sammensætninger af mennesker?

Kig åbent og ærligt på dit liv. Jo mere ærlig du er over for dig selv, jo bedre vil du kunne 'styre' dine handlemønstre.

Dernæst handler det også om, at være konsekvent. Hvordan har du tidligere tacklet udfordringer? Har det fungeret? Hvis ikke det har fungeret, så må du ændre din måde at være konsekvent på.

F.eks. er der mange, som opdager, at de ikke handler rationelt og assertivt. Det rationelle handler om, at være målrettet, altså, at der er forskel på hvordan du ærgrer dig over din gæst bliver forsinket 10 minutter, set i forhold til, hvordan du reagerer når din ægtefælle præsenterer en rigtig dårlig nyhed. Der er forskel i graden af vrede, der er berettiget i forhold til situationen.

Det assertive handler både om, at tage ejerskab for situationen. "Når du gør....., så bliver jeg ked af det, fordi....." eller "Når du aflyser vores aftale igen, får jeg en følelse af, at vores venskab skal revideres" Vær ærlig. Vær direkte. Vær forberedt på, at tage en rolig snak om hvad den pågældende handling gør ved dig. Du skal turde eje den følelse du får. Lad være med at glatte ud, så du igen bliver skuffet, men vær ærlig omkring det faktum, at I vil få det bedre, når I har taget snakken sammen.

Held og lykke med at få skabt et helt nyt overblik over dit liv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar