torsdag den 3. marts 2016

Faktaresistent?

At være faktaresistent kunne også kaldes "at være bange for at skifte mening, selv når man møder argumenter som peger i retning af, at man selv tog fejl" - det kan kaldes mange ting, og dumhed med stædighed mod bedre vidende bliver bare meget uskønt at kigge på...

Det er velkendt, at tingene går stærkt på Twitter. Nogle får skrevet en hurtig one-liner, som så bliver liket, og så hænger påstanden i luften. Personen vil nødig miste anseelse, og da vedkommende har valgt den faktaresistente tilgang til sin omverden, vil det være spild af tid at minde personen om, at retvisningen kom for XX timer siden, men at pågældende ikke har reageret.

Påstanden var: "Nødret eksisterer ikke"

Under en time efter skrev jeg: "Jo, det nævnes bl.a. i Straffelovens §14 - se i øvrigt https://da.wikipedia.org/wiki/N%C3%B8dret #dkjura"

Dette forblev ubesvaret. I den konkrete situation holdt jeg ganske enkelt bare op med at følge vedkommende. Det nytter ikke noget at have personer i sin tidsstrøm, som ikke erkender fejl, for så ender man en anden gang med misinformation man måske ikke selv opdager. Det er også hurtigere at klikke på Følg ikke længere, og så kan du komme videre. Det var såmænd dagens råd, så du også kan komme godt videre på de sociale medier. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar