torsdag den 4. august 2016

Det handler om EVNE og arbejdsvilje

Lad os nu være helt ærlige. Det er smaddersynd for de mennesker, som får en dårlig karakter til en eksamen. De må i mange år leve med lukkede muligheder, mens de sparer op til points på erhvervserfaringen, så de får adgang til en videregående uddannelse på et universitet, en handelshøjskole, et seminarie eller hvor de nu ellers søger ind...

Jeg forstår således godt det hensyntagende i forslaget fra SF om at give unge fra ikke-boglige hjem forspring i kvote 2. Jeg forstår også godt ambitionen om at gøre de studerende repræsentative i forhold til befolkningen - og mange andre ting kan også godt være noble mål i sig selv.

Men let's face it. Vi kan ikke forudsige menneskelig adfærd. Du kan lige så godt finde dovne kvinder som du kan finde dovne mænd, og du kan også finde topmotiverede studerende med en boglig baggrund som du kan finde topmotiverede studerende med en ikke-boglig baggrund.

Vi skal til at tænke mere på hvad der er vores talenter. Hvor ligger vores evner henne? Gå efter at styrke disse. Lad ikke uddannelse, lønrammer eller andet afgøre hvad du skal stå op til hver morgen, men lad dette være styret af hvad du brænder for.


Har du læst min første digtsamling?
Visdomsord og skæve tanker kan hentes
som e-bog herfra: http://blunck.dk/visdomsord/


Det vil give en langt sjovere hverdag, og gør også, at man yder en ekstra indsats for at nå målene. Vi skal ikke indføre kvote 3, 4, 5 m.fl. for at tage hensyn til alverdens kriterier, men sikre os, at vi alle gør det vi er bedst til. Også selvom vi først et par årtier senere får øjnene op for nye måder at gøre tingene på via en kvote 2 med en solid erhvervserfaring som supplement til et gennemsnit på 7,8 på den gamle skala [svarende til 5,4 på den nye], som jeg selv gør fra og med 1. september. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar