mandag den 20. januar 2020

Når der tales religion i dansk politik

Det er lidt tankevækkende, at det først er nu, man er ved at anerkende, at tomme kirker burde have en ny rolle. Ved at gøre dem til lejlighedskirker, bevares bygningerne, men opvarmningen mindskes - til gavn for miljøet - og de åbnes så til store lejligheder såsom konfirmationer, bryllupper m.v.


Men noget ganske andet gælder når der tales negativt om religion. Så er der som regel kun én gruppe, man diskuterer, nemlig muslimerne.

Dette selvom der er andre skadelige organisationer, de såkaldte sekter.

Jehovas vidner lærer sine medlemmer ikke at stemme til valg - og det uanset om det er valg til byråd, regionsråd, folketinget eller til EU-parlamentet. De lærer også sine medlemmer, at de ikke må tage imod blodtransfusioner, selvom det kan koste dem livet.
Alt sammen med påstande om, at det kan koste dem det 'evige liv', som om det skulle berettige den lovstridige lære fra talerstolen.

Mormonerne ville gerne have flerkoneri - men taler aldrig om flermanderi, for hvorfor er det kun mændene, der må have flere koner, og ikke kvinderne, der må have flere mænd?
Ligestillingen har trange kår i disse år...

Ordet VÆRDIpolitik har fået en helt ny betydning i dag. Der menes udlændingepolitik, men dem med den sorte retorik synes nok det lyder pænere at være værdipolitisk kriger.... Jo, jo, nysproget trives i bedste velgående i et samfund, der for længst har glemt hvad Emma Gad handler om.

Det moralske kompas svinger rundt som vinden danser...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar