fredag den 8. juli 2016

Fred - hvorfor så svært at opnå?

Billedkilde: www.clipartpanda.com
Vi håber alle på fred. Nogle folk bruger endda ordet 'fred' når de hilser på hinanden. Arabere siger: "Salaam aleikum', og du svarer med 'aleikum salaam' - et tegn på I begge forstår, og ønsker hinanden samme fred. Jøder bruger 'Shalom', etniske grupper bruger 'Peace brother' som almindelig hilsen for at signalere at I møder hinanden med god vilje.

Hvorfor så meget krig, hvis vi alle ønsker fred?
Vi er alle produkter af vores miljø og baggrund. Når vi bliver uenige med vores nabo, er vi mentalt i krig, irriterede og føler os generede af dem. Når naboen larmer og spiller høj musik, er vi irriterede. Det starter altsammen i barndommen.

Hvis vore forældre har lært os at være rolige, er der en meget bedre chance for, at vi vil forblive rationelle omkring tingene. Når din nabo irriterer dig fordi han ikke slår sin græsplæne eller roder i haven, kan du fastholde din ro. Drik en øl eller vand med ham, og tilbud din hjælp med at køre skidtet til den lokale genbrugsstation.

I stedet for at bevare roen, reagerer mange med at råbe eller undlade at hilse på hinanden når I mødes - og det er begyndelsen på en lille krig.

Vi ser det også i ægteskaber. Når din partner gør noget der generer dig, burde vi have den stærkeste og mest kærlige relation med pågældende, men når ikke vi standser udviklingen, kan det ende i skilsmisse langt hurtigere end du selv er opmærksom på.

Det kan ændres hvis vi ændrer vores tankegang
Vi kan ændre processen. Det begynder altsammen med os selv. Vi må være den forandring vi ønsker at se i vores omgivelser. Når din partner gør noget du finder irriterende, så stop dine negative tanker. Tal kærligt med hinanden. Når din nabo ikke længere hilser, så tal med ham. Han kan være udfordret på sit job eller i privaten, og de ti minutter du hiver ud af kalenderen til at dele en øl eller en vand kan være lige præcis det, han har brug for.

Vi kan aldrig håbe på verdensfred så længe vi opfører os som små børn.

Vi håber politikerne eller religion kan skabe verdensfred. Det har ikke fungeret, så hvorfor ikke prøve en anden tilgang til tingene?

Fred er mulig
Verdensfred er mulig når vi ændrer vores eget tankesæt, og begynder at vise den form for opmærksomhed og positiv værdsættelse af andre, som kan flytte andre ind i en meget bedre stemning. Relationer mellem mennesker forbedres når vi bruger dette i vores eget liv, og når først vi bliver vant til dette i vores egne liv, vil det flytte sig som ringene i vandet når man kaster en sten ved stranden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar