mandag den 16. januar 2017

Vær glad for det du har - om det er lidt eller meget...

Vær glad for det du har - om det er lidt eller meget... Det er ganske morsomt at se den misundelse der er opstået efter Alternativet vil slå alarm over ulighed fordi 8 mennesker ejer mere end 3,6 mia. Mennesket er en underlig dyreart. Vi vil gerne anerkendes som de mest intelligente i racen homo sapiens, men hvad er det vi gør?
Når rige mennesker laver filantropiske tiltag med privat velgørenhed, er nogles reaktion, at de kun gør det af skattemæssige årsager. Men tænk lige over konsekvenserne...

2-årige Kajembe, som bruges i reklamer for at skaffe mere nødhjælp er nok ligeglad om hjælpen kommer fra pensionisten, der har arbejdet hele livet eller Bill Gates, som skabte Microsoft. For ham og alle andre er det forskellen mellem liv og død. Maden fejler ikke noget, bare fordi den er doneret af en milliardær, vel?

Kineserne har et godt ordsprog, som lyder: "Den mand er sandelig rig, som ikke skylder nogen noget" - et princip enhver, som har været slave af gæld kan nikke genkendende til.

Det store vanvid begyndte, da bankerne meddelte, at de nu ville arbejde med såkaldt negativ rente. At du skal betale for at have penge på din konto, altimens finansverdenen gerne lader dig betale for de samme penge, som de låner ud med diverse likviditetsstyringselementer med høje renter til følge. Her vil man gerne tjene penge af de samme penge - helt uden social bevidsthed.

Men fordi nogle mennesker så ejer meget mere end andre, så skulle man blive 'socialt indigneret'?

Nej tak. Lad os glædes over det vi har. Om opsparingskontoen kun indeholder en plovmand efter en dyr julemåned eller 500 mio kan ikke være det, som afgør om vi er glade, vel? Lad os glædes over det vi har - uanset om det er lidt eller meget...

God dag herfra til alle. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar